tiistai 20. syyskuuta 2011

Palautuspullo

Joku voisi luulla, että limpparin osto olisi helppoa. Suomessa toki, mutta Ghanassa ei.

Jos haluaa ostaa illalla limpparia, täytyy rahan lisäksi rintsikoista kaivaa myös tyhjiä pulloja – ja nimenomaan sitä laatua, mitä tahtoo ostaa. Kauppojen on kuulemma niin vaikea saada pulloja, ellei heillä ole antaa tyhjiä vaihdossa. Kuulostaa epäilyttävältä minusta.

Eilen sen sijaan kävimme meren rannalla, rannalla, jonka piti olla siisti. Toisin kävi. Ranta oli täynnä roskaa, ja sitä lillui vedessäkin suuria määriä. Paikalliset kuulemma käyvät tarpeillaan rantavedessä, ja ainakin osa viemäreistä laskee mereen. Ja tästä kaikesta yritettiin meiltä vielä periä maksua.

Jos Itämeri sekä Accran alainen Atlantti (?) olisivat samaa kokoa, ketään ei kiinnostaisi meidän meriparkamme. Tästä pääsemmekin sujuvasti aiheeseen ilmastonmuutos – yritä nyt tässä pieni suomalainen tehdä muutosta, kun täällä ei kierrätetä kuin vesipusseja. (Täällä siis vettä ostetaan puolen litran muovipusseissa, ei pulloissa, toim. huom.)

Eilen koimme muitakin eksoottisia hetkiä, kun menimme Arjalle syömään. Pasmat menivät täysin sekaisin, kun tv:ssä pyöri CCN, ulkona kuului Afrikan ääneet ja nenän edessä oli lautasellinen makaronilaatikkoa. Mutta tämä täti ei valita, se oli oikein hyvää <3

Ps. Paikallinen aikakäsitys ei ole yllättävä, mutta rasittava – kun sanotaan, että tullaan kotiin iltapäivällä, ei tosiaan silloin olla tulossa. Kun laitetaan viestiä kello seitsemän aikaan, nimeltä mainitsematon Joe-poika Ghanasta ilmoittaa tulevansa pian. Niin, tunnin kuluttua. Ehkä en itsekään ole huomenna harjoittelussani seitsemältä.

Pps. Paikalliset eivät myöskään ymmärrä, että olisi mukavaa, jos he antaisivat infoa harjoittelupaikasta vielä kun olen suomessa. Nimimerk. Katkera suomalainen, jolla ei ole oikeanlaisia kenkiä -89

Ppps. Olen löytänyt ensimmäisen (!!) asian, jota tulen Ghanasta kaipaamaan; Alvaroa! ”Natural malt based drink with refreshing taste of passion fruit.” Nam.

Ppps. En tule kaipaamaan mm. Trotroa (bussiksi muutettua pakettiautoa) pikkuteillä, joilla ei ole päällystettä (eli käytännössä kaikkialla). Kiitos nam.

Pppps. Äiti, voitko tulostaa nämä jutut ja toimittaa aina välillä iskälle, että sekin pysyy kärryillä? Olisi kiva, kiitos.

Ppppps. Äärettömänfantastisensuperhyperloisteliaan blogin löydätte täältä: http://ghana-seikkailu.blogspot.com/     kannattaa käydä lukemassa!

Pppppps. Haimme paikalliset liittymät torstaina. Ehkä huomenna saataisiin viimein ne toimimaan...

1 kommentti:

  1. kaikesta paatellen teilla menee hyvin siella :D parissa viikossa alkaa jo myos tottua tuohon, et kaikki ei oo jarjestelmallist tai organisoituu. ja kuukauden paasta huomaat, et millaa ei oo mitaa valia... ja se asenne jaa :D ei paha.. tsemppia! <3

    VastaaPoista