lauantai 13. heinäkuuta 2013

Kuulostaa tutulta? (8.7.)


Matkaan lähdettiin Tuusulasta, jossa oli varsin hyvä palvelu. Ruokaa tarjoiltiin niin paljon ettei toivoakaan sen syömisestä, ja laukkukin uudelleenpakattiin kun itse ojentelin koipiani kohti kattoa! Niin ja peloteltiin Heathrown lentokentästä. Helsinki-Vantaalla hihnalle laukku ja viimeinen ruisleipä naamaan.

Heathrowlta lähdettiin räpyttelemään kohti JFK lentokenttää, jossa viimeistään alkoi tuntua siltä, että olin ehkä joskus saattanut jossakin kokea samanlaisia tunteita: olimme perillä klo 21 paikallista aikaa (5 aamulla). Siinä sitten metsästettiin laukkuja ja koitettiin hymyillä niin perhanasti maahanmuuttoviranomaiselle. Setä iski leiman passiin (nyt ollaan laillisia alieneita!) ja eteenpäin. So far so good.

Istuttiin ulko-ovien vieressä odottelemassa lähtöä kohti hotellia, kun järjestömme setä tuli kertomaan meille, että 10 tyttöä oli hukassa, ja hän lähti heitä etsimään toisesta terminaalista. Istuttiin 2h lentokentän lattialla. Alkoi käpyä kiristämään. Kerrottakoon, että terminaalin perusteella olisi voinut luulla olevansa jonkin pienen meksikolaisen kyläpahasen lentokentällä - ei ihan sitä mitä olisi voinut odottaa. Kun ulos päästiin, oli ilmasto kuuma ja kostea. Ihmiset eivät tuntuneet tietävän mistään mitään, sen enempää aupparit kuin järjestöläisetkään, ja kaikki pyörivät ympyrää laukkujensa kanssa eri ohjeiden mukaan. Tulipas tuttu tunne.

Bussin ratissa sompaili purkkapalloja poksutteleva, rallikuskia imitoiva naiseläjä. Puheiden perusteella olisi kyllä voinut olla rekkakuskikin. Hotellilla pieni matkaaja sai pään tyynyyn klo 2:30 paikallista aikaa (puoli 11 aamulla). Melkein väsytti, kun kello soi 6:30. Kaiken kaikkiaanhan olin lähtenyt Helsinki-Vantaalta 14:05 ja olin perillä JFK:llä 21 maissa, joten ei ole syytä valittaa. Nopeastihan sitä huristeltiin (800km/h itse asiassa).

// Emmi vaan

Ps. Nimeltä mainitsemattomalle Emmille tiedoksi, että New York ei paljon Luumäestä poikennut. Paitsi että NYkistä löytyi H&M.
Pps. Emmi on vaihtanut sijainnikseen Washington DC:n alueen. H&M saatavuudesta ei ole vielä tietoa.
Ppps. Edelliseen kirjoitukseen viitaten voi myös tehdä kompromissin, ja opiskella Amerikassa! Niin sitä ihminen viisastuu. Seuraavaa valaistumista odotellessa.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti