sunnuntai 23. lokakuuta 2011

It’s the African Style, Baby! (21.10)


Asiat voi tehdä kahdella tavalla; etukäteen suunnitellulla, jolloin voi luottaa siihen, että asiat myös menevät kaavaillulla tavalla. Asiat voi myös tehdä afrikkalaisella tavalla.

Iloinen perheemme on suunnitellut matkaa pohjoiseen, Molen kansallispuistoon. Allekirjoittanut ei siis sisältynyt tähän iloiseen perhetapahtumaan. Tämän lisäksi suunnittelimme lähtevämme ensi viikolla vähän lyhyemmälle matkalle Voltan ympäristöön. Allekirjoittanut sisältyi tähän iloiseen perhetapahtumaan. Tässä välissä lienee paikallaan hehkuttaa, että olemme kaikki kahden viikon lomalla! Ja jotta te siellä Suomessa voisitte vihertää vielä hieman enemmän, niin haluan huomauttaa, että meidän lomamme on käytännössä KESÄloma. Lämmintä ja aurinkoa riittää, ei tarvitse kaivaa villasukkia laatikosta ja tutista haravanvarressa! Ajattelimme mm. istuskella hotellin allasalueella (tai vastaavalla) kirjaa lueskellen. Nauttia ehkä muutaman hyvän juoman ja käydä ulkona syömässä. Käymme tietysti myös meren rannalla; merivesi on sopivan vilpoista kuuman päivän jälkeen. Kun nyt Voltalle suuntaamme, ajattelimme myös käydä vesiputouksilla. Siellä pääsee luonnon omaan suihkuun!

Lienee turha kertoa, että ensimmäinen suunnitelma ei onnistunut. Pienen aivoriihen jälkeen tultiin siihen tulokseen, että lähdetäänkin Voltalle jo sunnuntaina. Vielä tähän päivään asti olin siinä uskossa, etten ole lähdössä mukaan. Ja kuinkas kävikään; päivän varoitusajalla olen kuin olenkin lähdössä Voltan reissulle. Ja minun kun piti viettää mukavaa hiljaiseloa kotosalla ja nauttia ylhäisestä yksinäisyydestäni! Ensi viikolla sitten...

Sitten arkisempiin asioihin. Keskiviikkona tutustuimme paikalliseen yöelämään. Reggae-bileet, jotka ovat täälläpäin kuulemma hyvin suosittuja, olivat kyllä pettymys. Olimme tosin liikkeellä hyvin aikaisin, ja pitkästä viikosta johtuen hyvin väsyneitä, joten on lienee paikallaan antaa vielä joku päivä yöelämälle toinen mahdollisuus.

Huumausainekulttuuri on muuten täällä hyvin erilaista, kuin Suomessa – pilveä pössytellään avoimesti, varsinkin tämänkaltaisissa hipoissa. Se kun kuuluu vahvasti kyseiseen kulttuuriin. Labadi Beachilla olevissa, vastaavanlaisissa kekkereissä polttelu on kuulemma vielä yleisempää. Ehkä sen takia emme saaneet tunnelmasta kiinni – me olimme liian fiksuja ja selviä siihen porukkaan. Puhumattakaan siitä faktasta, että se musiikki oli aika syvältä. Kyllä tuli kaipuu Sum41 sekä Avengedin keikoille. Sitä kuuntelee mielellään selvinpäinkin. Johtopäätöksenä todettakoon, että reggae saa osaltani suosiolla jäädä. Yökerhossa sentään soi parempi musiikki, kuten Smash Mouthin Allstar.

Huomenna Voltaa valloittamaan. Heippa, ihanaa maanantaina kaikille!

// Emmi & Ellu

Ps. Ei ole tullut vielä postia.
Pps. Näinköhän Ellun ketjua saa koskaan puhtaaksi?
Ppps. Täällä tietokoneesta irrottautuu täydellisesti – viikko ilman facebookia ja viisi viikkoa ilman yhtäkään uutista ei tunnu missään! Näinköhän sitä palautuu tästä koskaan?
Pppps. Ilmoittamisen arvoista on myös se, että kun perheemme naisväki lähti ruokakauppaan (puolen päivän urheilusuoritukseen), huomasimme puolessa välissä, ettei yhdelläkään meistä ole edes puhelinta mukana. Kyllä meistä vielä afrikkalaisia tulee!
Ppppps. Täällä sataa usein. Keskimäärin aina, kun pyykit ovat kuivumassa. Tänään oltiinkin vain sadetta nopeampia, hähä.

1 kommentti:

  1. Tänään lähtee osoitteesi tulemaan paketti teille kolmelle. Ilmoittele kun saapuu perille. :)

    VastaaPoista