sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pyykkipäivä

Tämä on jo kohtalon ivaa. Miten VOI olla mahdollista, että taas alkaa sataa vettä? Kosteusprosentti on muutenkin lähellä 95% päivittäin, pyykin kuivatus on hankalaa jo ilman tällaisia muuttujiakin.

Joka ikinen kerta on satanut vettä, kun olemme pesseet pyykkiä tämän muutaman viikon aikana. Ylipäänsä pyykin peseminen täällä on hieman työläämpää kuin kotosuomessa; yhdellä ihmisellä menee kepeästi kaksi, kolme tuntia kolmen ihmisen pyykkien pesemiseen.

Esimerkkinä tämän päivän melkein mallikas suoritus: Ensin täytetään saaveja vedellä, jota saadaan pihalla olevasta hanasta. (Sisällä veden paine on usein niin pieni, ettei vettä tule hanasta. Silloinkin haetaan ulkoa.) Mukaan hulautetaan Arielia, sekoitellaan kädellä mukavasti ja sitten laitetaan lajitellut vaatteet likoamaan. Saavi kerrallaan vaatteet otetaan pesuveteen, ja ensin pestään paidoista kaula-aukko, sitten kainalot. Lopuksi pestään muuten. Nyrkeillä, kuinkas muuten.

Tämän jälkeen yleensä käännän paidan takaisin oikein päin, ja laitan sen saaviin odottamaan seuraavaa pesua. Tällä kertaa pesen paidan oikeinpäin, ja laitan sen odottamaan huuhteluvaihetta. On tärkeää rutistella vaatteita joka välissä, ettei likavesi kulkeudu seuraavaan saaviin! Huuhteluvaihe on hidas, sillä vesi joka tapauksessa menee saippuaiseksi melko nopeasti. Silloin tyhjennetään saavi ja täytetään se uudelleen. Näillä veden paineilla se on hidasta toimintaa.

Ja te arvon vanhukset, jotka tälle nauratte, niin minua ei naurata yhtään. Pyykkääminen on ihan mukavaa, mutta koska olen kotona harjoittelusta joskus 1 aikoihin, ja täällä on säkkipimeää jo puoli seitsemältä, ei huvita laittaa kaikkea vapaa-aikaansa kotitöihin. Yhdeksältä pitää jo painaa pää tyynyyn, sillä herätys on joka päivä kuudelta. Viiden aikaan, auringon noustessa, lämpötila nousee niin nopeasti, ettei paljon myöhempään voisikaan nukkua.

Kotitöistä puheen ollen, ikävöin tiskiharjaa. Tässä maassa ei käytetä harjaa, vaan verkkoa, mikä on pöydällä lojuessaan luultavasti maailman suurimpia bakteeripesäkkeitä. Näin ollen tiskit tiskataan käsillä, ja vesijohtovedellä, joka ei siis ole puhdasta. Voi vain toivoa, että pöpöt valuvat veden mukana astioista. Kävimme eilen länsimaalaisessa, suuressa kaupassa, Koalassa. Sieltä saa käytännössä kaikkea, ja törkeällä hinnalla. Tiskiharjaa ei kuitenkaan löytynyt! Tai siis löytyi, MOOTTOROITU sellainen! Harmi, kun patterit eivät kuuluneet hintaan. Olisi ollut mielenkiintoista nähdä, miten se toimisi. Hintaa tällä tiskiharjalla oli siis vaivaiset 10e.

Emmi ja Ellu kiittävät ja kuittaavat.

Ps. Mahan kanssa olemme päässeet melkein sopuratkaisuun.

Pps. Terkkuja kaikille!

Ppps. Äiti, toimita nämä nyt iskälle. Lupasin sille, että toimitat asap.

Pppps. Iskä on ihan aikuisten oikeasti opetellut laittamaan tekstiviestejä, tänäänkin heti aamukuudelta napsahti viesti hupelimeen! Kuinka otettu olenkaan!

Ppppps. Teksi, onks talo vielä pystyssä? Ihastele miun hyllyä miun puolesta. Ja vie se navetta pesulaan... xD

Pppppps. Jotka eivät tiedä uusimmasta neronleimauksestani, niin pesin Ikean karvamattoni vähän ennen lähtöäni. Eihän se nyt kuivanut eikä tuoksunut mäntysuovalle...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti