sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Sähkö on kiva juttu

Sitä luulisi, ettei sähkö ole tarpeellinen keksintö näin alkeellisissa oloissa. Puolittain oikein. Silloin ei voi katsoa sarjoja tietokoneelta, mutta se ei ole paha. Se, ettei tuuletin toimi, on paha.

Tänään (torstaina tai jotain) on taas ollut hyvin lämmin päivä, ja sen lisäksi sade JÄLLEEN kasteli puhtaat vaatteet, ja sai ne haisemaan tunkkaiselle. Eihän siinä mitään, mutta sade teki saman jo eilen, ja pesimme muuten puhtaat vaatteet uudelleen. Näin periaatteesta minua ei inspiroi samojen vaatteiden pesu kolmatta kertaa. Ja Joe-poika Ghanasta –mukaan täällä jo pienikin sade olisi hyvä suoritus. Pitää kai alkaa rahastaa paikallisia sillä, että pesemme pyykkiä useammin.

Mikä sinänsä olisi oikeus ja kohtuus. Paikallisten rahastaminen, nimittäin. Ei kaikkien, mutta esimerkiksi erään nimeltä mainitsemattoman huoltamo Totalin rahastaminen. On hyvin inhottavaa huomata jatkuvasti joutuneensa huijatuksi raha-asioissa. Kyseisellä huoltamolla meillä maksatettiin kaksi limpparia kaksi kertaa, ja päälle he myivät meille sipsejä, joita emme olleet ostamassa. Kaiken tämän huomasimme liian myöhään. Tietenkin. Tämä jatkuva paranoidius, jota meidän oletetaan harrastavan jos haluamme saada ruokamme ja matkamme samaan hintaan kuin paikalliset toverimme, tulla laskutetuksi oikein ja vieläpä saada rahasta oikein takaisin, käy voimille. Siksi nukuinkin tänään taas kolmet päiväunet.

Mutta niin, olimme tänään ilman sähköä lähes kahdeksan tuntia. Siinä ajassa huoneesta tuli lämpöinen, eikä lisäpeittoja tarvita. Propelli laulaa normaalistikin aamusta iltaan, mutta ei siitä ole apua noin 13 neliön huoneessamme, jossa siis majoittuu kolme naiseläjää. Voitte käydä huviksenne katsomassa Forecan sivuilta, millaista säätä tänne on lupailtu.

Huomenna jatkuu taas elämä eläintarhassa. Tänään sain siltä levon, sillä nyt on valtakunnallinen vapaapäivä (ensimmäisen presidentin syntymäpäivä). Tai oli, kello on nyt yli yhdeksän illalla, ja kilttien lasten nukkumaanmenoaika.

Tosin tämä taitaa palata vielä hetkeksi Phileas Foggin maailmaan (aa än ännät voivat varmaan päätellä mistä nimeltä mainitsematon Jenna tämän kehitti).

// Emmi ja Ellu

Ps. Ehkä HUOMENNA saadaan ne liittymät...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti