lauantai 12. marraskuuta 2011

Osta kangas, saat miehen! (11.11.11)


Kas niin. Pitkästä aikaa! Loma siis oli ja loma siis meni, ja rahat siinä ohessa. Lomalla oli oikein mukava käydä muutamaankin otteeseen 4 tähden hotellin uima-altaalla, syödä siellä kylmäsavulohileipiä ja kotiin tullessa hakea pizzaa. Tämän lisäksi vuokrasimme porukalla ihan ikioman trotron (ja kuskin vielä kaupan päälle) ja kävimme kasvitieteellisessä puutarhassa sekä kaakaofarmilla. Tai no, pienellä pläntillä jossa kasvoi muutama kaakaopuu.

Tämän lisäksi tutustuimme paikalliseen maahanmuuttajakulttuuriin vierailemalla paikallisessa maahanmuuttovirastossa! Joiden mielestä Suomessa on vaikea virastokulttuuri, niin täällä se vasta syvältä olikin; ensin menet yhdelle luukulle, täti ei suostu ottamaan vastaan, menet toiselle luukulle, täti niittaa paperit yhteen, menet kolmannelle luukulle ja maksat 80 cediä ja menet takaisin toiselle luukulle ja saat kuitin.

Melkein muuten ärsyttää tämä viisumiasia, sillä mehän olemme ostaneet jo ennen matkaa viisumin 6kk ja maksaneet sen mukaan. Kallista oli. Ghanan lentokentällä meille kuitenkin tehdään selväksi, että ihan sama, ei kiinnosta, evvk. 2kk saadaan olla maassa, ja sitten pitää ostaa lisäaikaa á la 20e kuukausi. Meillähän kaiken lisäksi ylimeneviä päiviä löytyy 36 kappaletta, joten maksoimme viimeisestä 6 päivästä 20e. Eli 3,33 euroa päivästä. Paree olla hyvät 6 päivää!

Tänään koin rakettimaisen nousun saavuttaneen koulu-urani huippupisteen, kun eräs lapsista tuli vihkonsa kanssa pulpetilleni, ja kysyi, voisimmeko tehdä matematiikan tehtävät yhdessä. Minusta se oli aivan ihanaa, sillä ensimmäisen kerran 6 viikkoon minulta kysyttiin apua! (Yleensä kysytään vain, että voisinko näyttää oikeat vastaukset..) Kun sitten laskimme paljonko on 6x3, tyttö totesi hymyillen, ettei tiedä, koska osaa vain 1, 2, 3 sekä 5 kertotaulut.

Kotiin kävellessäni minut pysäytti kankaita kaupusteleva mies. Kun sanoin etten kankaita halua ostaa ja jatkoin matkaa, mies jankutti ja huusi perääni: ”Jos ostat, saat mennä kanssani naimisiin!” Toki. Kyllä paikallisia nauratti!

// Emmi & Ellu

Ps. Lokki raukka ei nyt oikein näytä parhaita puoliaan, kuulemma. Pitäisi jo varmaan palata kotiin pelastamaan raukkaparka. Tai pistää myyntiin. Oivoi. Ketä minä sitten kiillotan ja imuroin..?
Pps. Ellu on vähän topistautunut. Lentoasiat ovat jo kunnossa, ja mahakin joka toinen päivä! TEKIN VOISITTE TOPISTAUTUA, EI OLE PALJON POSTIA SADELLUT. Kiitän.

3 kommenttia:

  1. Haa!!Onneksi etottanut kangasmiestä, olisit pian jäänyt sinne kiipeliin eikä me saatais sua koskaan kotiin sieltä!

    <3 Sanna

    VastaaPoista
  2. Topistautumispostia. Siistiä topistautuminen on ihan uusi sana mulle, enkä edes kunnolla ymmärrä sen merkitystä, mutta ei haittaa, sillä hauskalta se kuulostaa! :DD

    VastaaPoista
  3. En kangasmiestä enkä niitä miljoonaa muutakaa tarjokasta, en ees sitä yhtä lääkäriä, joka tiedusteli samantien et mennäänkö naimisiin, ja et paljon mie haluun lapsia. Ei voinu ymmärtää et miks en oo vähintää kahta jo tähä ikää mennes tehny. KYL SAATTE KOTII, HAKUNA MATATA!

    Topistautumine on ryhdistäytymistä, niiku varmasti päättelitkii :DD mut hyvä et on hauskaa!

    VastaaPoista