torstai 24. marraskuuta 2011

Selvästi hyvä päivä (?!) (21.11.)


Kaikkihan kuitenkin lähti siitä, että armaat huoneenjakajaystäväiseni ja joku Tomi järjestivät lauantaina suuren tapahtuman lapsille, 400 kappaletta. Tämän tapahtuman kuului sisältää ensin eri urheilulajeja, sitten erilaisia opettavaisia rasteja ja lopuksi paikallisia huippuesiintyjiä. Apuna oli viiden suomalaisen lisäksi monta kymmentä saksalaista. Mutta tämä on hei Afrikka!

Paikka, joka oli varattu meille puoli 10 eteenpäin, alkoi täyttyä toisen tapahtuman populaatiosta puoli 9 aikoihin, kun olimme valmistelemassa rastipaikkoja. Meille kuitenkin vakuutettiin, että he lähtisivät 9, viimeistään puoli 10. Meidän tapahtumamme piti siis alkaa 10. Samoihin aikoihin olisi vapaaehtoisten pitänyt jo saapua. Saimme kuitenkin soiton, että vapaaehtoisia hakemaan tullut bussi ei ole saapunut. Lapsia oli kuitenkin lykitty bussiin 200 päätä (ja tuplamäärä raajoja), ja lähetetty matkaan kohti tapahtumapaikkaa. Samalla kun siis vapaaehtoiset olivat edelleen odottamassa omaa bussiaan.

No, tosiaan puoli 9 aikaan alkoi tapahtua. Katua pitkin nähkääs rymisteli orkesteri, jonka perässä marssi ainakin parin sadan ghanalaisen verran populaa. Kaikki tulossa samalle pihamaalle, jossa me yritimme rasteja valmistella. Vaikka piha oli suuri, ei homma mennyt ihan niin kuin Strömsössä (mikä se ikinä onkaan). 9 maissa ensimmäinen osa meidän lapsosiamme saapui paikalle, ja siinä vaiheessa 3 suomalaisella vahvistettuna siirsimme lapset toiselle puolelle kenttää. Siitä vasta olisikin soppa syntynyt, kun lapset olisivat menneet sekaisin! Toinen porukka oli siis perhepäivä.

Lopulta saimme saksalaiset sekä loput lapset paikalle.

Puoli 10 perheiden olisi siis pitänyt jo ryömiä koloihinsa, mutta näinhän ei tapahtunut, sillä he saivat vasta silloin audiolaitteensa toimimaan, ja näin ollen aloittamaan oman ohjelmansa! 10 mennessä heidät oli kuitenkin savustettu ulos. Olimme kuitenkin myöhässä aikataulusta.

Eipä siitä sen enempää, loppu sujui aika hyvin. Itse istuin 4h katoksessa tavaroidemme vieressä. Ja pelailin vähän koripalloa jalkapallolla.

[idiootit ylläpitävät järjestystä, nerot hallitsevat kaaoksen.]

// Emmi & Ellu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti