sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Tämähän on kuin Kanarialla



Tunnustettakoon heti kättelyssä, että en ole eläissäni käynyt Kanarialla, mutta pikkuvikoja. Törmäsimme nimittäin laamatemppelillä kahteen suomalaiseen. He eivät tosin tainneet tajuta asiaa. Tuli ihan Kanariafiilis. Tai näin voin kuvitella, koska en tiedä. Tästä järkytyksestä tosin pääsimme nopeasti yli, kun ei onneksi muita länsimaalaisia tullut vastaan sinä päivänä. Olisikohan pari ruotsalaista nähty jossakin vaiheessa lomaa, mutta onneksi siinä se. Eipä kaupungissa länsimaalaisia tosin näkynyt juuri muutenkaan.

Osallistuimme hotellin kautta retkelle, jossa kävimme Kiinan muurilla taapertamassa. Koska pakko oli tehdä jotain todella turistia, kun nyt sinne asti oli vaivautunut. Olimme sen verran tehneet ennakkotutkimusta, että metrolla muurin pätkälle menevä osuus oli ehdoton nounou, ja vähemmän kuuluisalla osuudella olisi rauhallisempaa. Ja koska sinne pääsi hiihtohissillä ja sieltä alas kelkkakourussa, ei ollut kauhean vaikea pohdinta tämä.


Päivä oli todella kaunis, ja kun muurilla ei edes tuullut, pärjäsi siellä t-paidassa. Meidän retkueemme oli pieni bussillinen, lisäksi muurille oli eksynyt muutama muukin bussi. Menimme toki torstaina, joten sekin varmasti vaikutti kansan vähyyteen kyseisessä paikassa. Jo pelkästään muurille matkaaminen oli elämys, mutta se johtunee vain sivistymättömyydestäni hiihtohissejä kohtaan. Muurilla oli ihanan rauhallista, ihmisiä liikkui siellä täällä harvakseltaan ja olihan se nyt vaikuttava näky, kun kyseinen kivirakennelma kiemurteli pitkin mäkistä maastoa. Seurueestani yksi viipotti menemään mahdollisimman pitkälle annetussa ajassa, itse jäin puoliskoni kanssa mieluummin rauhalliselle pätkälle nauttimaan tunnelmasta (samanlaista kiveähän se sitä paitsi oli vaikka kuinka olisi pitkälle kävellyt, toim. huom.). Retkeen kuului myös teen maistelu, jota kohtaan myönnän olleeni ennakkoluuloinen, ja se kuulosti lähinnä turistien höpläytykseltä. Täytyy kuitenkin sanoa, että tee oli parasta ikinä, ja oli kiva päästä kuulemaan teekulttuurista sekä maistelemaan eri makuja! Päiväni turrena oli siis oikein onnistunut.

//Emmi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti